Genrebild. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Restaurang i Örebro tvingas stänga – följer inte riktlinjerna

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen meddelade smittskyddet i Region Örebro att de med omedelbar verkan stänger en restaurang i Örebro av smittskyddsskäl.

– Det har vid inspektion förekommit folksamling och trängsel inne i lokalen och även servering vid baren. Det har dessutom varit trångt mellan borden, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare i Region Örebro län i ett pressmeddelande.

Fick möjlighet att åtgärda brister

I pressmeddelandet skriver de att det har utförts inspektioner och att restaurangen har fått möjlighet att åtgärda de brister som har påpekats. Men då verksamheten inte har uppfyllt kraven i Folkhälsomyndighetens föreskrifter för att förhindra smitta av covid-19 måste de stänga.

Coronaviruset i Örebro län

Beslutet kan omprövas om bristerna åtgärdas.

Ska diskutera fler restriktioner

Restaurangens ledning skriver i ett mejl till SVT Nyheter Örebro att ledningen varit i kontakt med francishetagaren som driver restaurangen. Den personen håller med om att det var mycket folk på restaurangen.

Vidare skriver ledningen att det är ”jättesvårt att styra folk” och att be gästerna att slå sig ner vid beställningar med mera.

På tisdag ska representanter för företaget ha ett möte med smittskyddet för att gå igenom fler restriktioner, så att restaurangen kan öppna på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet