Amarvir och Rupinder från Örebro sitter fast med sin familj i ett karantänstängt Indien. Hör dem berätta för SVT hur livet är just nu i videoklippet. Foto: SVT Design /Privat

Örebroare fast i karantän i Indien

Uppdaterad
Publicerad

Örebroarna Amarvir Brar och Rupinder Kaur sitter fast Indien utan möjlighet att återvända till Sverige. I väntan på att få resa hem berättar de för SVT om livet i karantän.

Amarvir Brar och Rupinder Kaur från Örebro befinner sig just nu i Indien tillsammans med sin familj.

De har sedan slutet av februari hälsat på sina föräldrar i delstaten Haryana utanför huvudstaden New Delhi och tanken var att stanna där fram till slutet på mars. 

Coronaviruset i Örebro län

Men i vågen av coronavirusets framfart beslutade den indiska regeringen i veckan att sätta landet i karantän, där både flygplatser och kollektivtrafik stängdes ned och utegångsförbud började gälla.  

Inte förrän den 14 april är tanken att karantänen ska hävas och Amarvir och Rupinder får chansen att återvända till Sverige och Örebro igen.

Hör dem berätta om ovissheten i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet