I klippet berättar Charlotte och Peter mer om hur de ser på framtida distansarbete. Foto: SVT

Fortsatt distansarbete i köket: ”Jag tror det här blir ett nytt sätt att arbeta på”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan mitten av mars har Peter Berg och Charlotte Wistrand sina arbetsplatser hemma vid köksbordet. Efter ett halvårs hemarbete har de ännu inte tröttnat.

– Jag kan absolut tänka mig att fortsätta arbeta hemifrån, även efter pandemin, säger Peter som är systemutvecklare vid Örebro universitet.

– Jag tror det här blir ett nytt sätt att arbeta på. Man kommer att vara på jobbet när man måste det. Men det kommer också att vara en öppenhet för att man också kan arbeta hemifrån, säger Charlotte.

Hon är verksamhetsutvecklare på universitetet och har märkt att förhållandet till arbetskamraterna blivit annorlunda när man inte längre möts i fikarummet.

Coronapandemin

– Man träffar ju bara dem som man direkt jobbar med, via Teams eller Zoom. Men de vardagliga mötena där man inte pratar jobb, har ju helt försvunnit, menar Charlotte.

I klippet berättar Charlotte och Peter mer om hur de ser på framtida distansarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet