Köksbordet har blivit kontorsplats hemma hos Peter Berg och Charlotte Wistrand. Foto: Malin Gotlin/SVT

Charlottes och Peters kök har blivit kontor

Uppdaterad
Publicerad

Just nu är vardagen inte sig riktigt lik för Peter Berg och Charlotte Wistrand. Liksom många andra jobbar de nu hemifrån, och är inne på sin andra arbetsvecka på distans.

– Det har funkat jättebra, säger Peter, systemutvecklare på Örebro universitet.

Ledningen för Örebro universitet beslöt för ungefär två veckor sedan att alla anställda, som kan, ska jobba hemifrån för att minska risken för smittspridning av coronaviruset.

Lugnare morgon

På söndagen den 15 mars åkte paret Peter Berg och Charlotte Wistrand till jobbet på Örebro universitet för att hämta sina arbetsdatorer och övriga saker som de behövde för att kunna jobba hemifrån. På måndagen var allt installerat på köksbordet och det var bara att köra igång.

Coronaviruset i Örebro län

– Skillnaden är väl att man kan gå upp lite senare för det är ju ingen restid och vi duschar inte varje morgon, säger Charlotte Wistrand, verksamhetsutvecklare på Örebro universitet.

Viktigt med det sociala

Charlotte och Peter tycker att de har tur att de jobbar på samma jobb och kan jobba hemifrån tillsammans, för det sociala är nog så viktigt.

– Men vi har kontakt med kollegorna på chatten och möten, och så fikar vi ihop ibland över nätet, säger Charlotte Wistrand.

Starta klippet för att se mer från Peter och Charlottes jobbvardag hemma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet