Foto: Thomas Wedin /SVT

”Det kommer sjunga mellan husen”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson är det stora dragplåstret inför lördagens racing, men i Formel 1 har det varit ett tufft år.

— Det ska bli superkul, sist vi gjorde det blev det en succé och publikfest. Det var folk från hela Sverige som kom hit. Jag är riktigt förväntansfull, säger Marcus Ericsson.

Förra gången Marcus deltog körde han en grön Caterhambil. I slutet på 2014 bytte han stall till schweiziska Sauber och har nu en blågul bil.

Örebro Race Day

— Det är en annan bil helt enkelt, men det kommer nog bli samma upplevelse som det var sist. Det kommer sjunga bra mellan husen, det ska bli kul att bjuda på det.

Hur har säsongen varit hittills?

— Hittills har året varit tuff för mitt team som haft ekonomiska bekymmer. Det har gjort att vi inte riktigt kunnat uppdatera bilen som vi velat. I en tuff sport som Formel 1 halkar man lätt efter när man inte kan uppdatera bilen kontinuerligt. Därför har vi inte resultatmässigt varit där vi velat, vi står på noll poäng än så länge.

Trots det är Marcus nöjd med sin personliga insats.

— Jag har utvecklats som förare och kör på en högre nivå. Så överlag är det godkänt men det finns lite att hämta nu sista halvan på säsongen.

Marcus kom nyligen från en tävling i Italiten och direkt efter körningen i Örebro åker han vidare till Singapore.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro Race Day

Mer i ämnet