Nu är detaljplanen för Brunnsparken i Adolfsberg ute på granskning. Hör Anders Hagström, ordförande i byggnadsnämnden på Örebros kommun, prata om planen i klippet ovan. Foto: Marcus Lagercrantz/SVT

Han ska få Brunnsparken att blomstra: ”Ska bli mer levande”

Uppdaterad
Publicerad

Brunnsparken i Adolfberg, strax utanför centrala Örebro, ska bli en attraktivare och mer levande stadsdelspark. Det föreslår byggnadsnämnden i Örebro kommun som nu har lagt ut detaljplanen på granskning.

Under årens lopp har Brunnsparkens framtid diskuterats flitigt och det har bland annat föreslagits att bostäder ska byggas i området. 2017 bestämde kommunen att parken ska bli en stadsdelspark likt Stadsparken vid Svartån i centrala Örebro.

– Vi vill likt de önskemål som kommit in att Brunnsparken ska vara en mer levande plats där fler kan uppleva parkens olika möjligheter, säger Anders Hagström (KD), ordförande byggnadsnämnden.

I detaljplanen föreslås bland annat nya promenadstråk och underhåll av parkens gamla byggnader.

Anor från 1600-talet

Brunnsparkens historia sträcker sig tillbaka till 1600-talet då en hälsobrunn låg där Brunnsparken ligger idag. Parken blev en folkpark 1934 och fick officiellt sitt nuvarande namn 1962.

Hör byggnadsnämndens ordförande Anders Hagström (KD) berätta mer om vad de planera göra i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.