Foto: SVT

Dödsskjutningen i Markbacken – tre män häktade

Uppdaterad
Publicerad

Tre män har häktats efter dödsskjutningen i bostadsområdet Markbacken i Örebro tidigare i år. En av de tre misstänkta är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

De tre män som under tisdagsmorgonen greps, misstänkta för inblandning i dödsskjutningen i Markbacken i slutet av februari, har nu häktats. Männen misstänks ligga bakom mordet på en man i 25-årsåldern, som sköts ihjäl i bostadsområdet.

Utöver den man som är häktad och mordmisstänkt på sannolika skäl, är de andra två skäligen misstänkta (den lägre graden) för mord respektive medhjälp till mord.

Dödsskjutning i Markbacken

En av männen som nu häktats dömdes 2019 för skottlossningen mot två bröder i Markbacken 2018. Påföljden blev då fyra års sluten ungdomsvård. Enligt Nerikes Allehanda var den dömde mannen på rymmen i februari då mordet i Markbacken ägde rum.

När SVT Nyheter Örebro ringer upp åklagare Inger Sandström säger hon att det är mycket att göra i utredningen.

– Vi kommer behöva hålla flera förhör under nästa vecka, eftersom jag då måste visa misstankar på sannolika skäl för samtliga. Annars släpps de som är skäligen misstänkta från häktet.

Hur skulle du säga att det går i utredningen?

– Jag har ganska gott mod i denna utredning och jag tror att vi kommer kunna lägga fram nya bevis inför nästa vecka, avslutar Inger Sandström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Markbacken

Mer i ämnet