Mannen hanterade minst 100 kilo amfetamin, enligt tingsrätten. Foto: Polisens förundersökning/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sju års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen föll domen gällande ett synnerligen grovt narkotikabrott i Örebro. Mannen döms mot sitt nekande och tilldöms sju års fängelse.

Åtalet gällde misstankar om att en man i 30-årsåldern tagit emot 120-125 kilo amfetamin och transporterat det till Örebro. Han ska sedan ha förvarat narkotikan i sin lägenhet. Vid tillslaget beslagtogs drygt 80 kilo amfetamin, men tingsrätten slår fast att han totalt sett hanterat minst 100 kilo.

Amfetaminet påträffades i sportbagar i mannens lägenhet och var förpackade i mindre påsar med ordet ”TJACK” skrivet på respektive förpackning. I lägenheten beslagtogs 85 sådana förpackningar, men åklagaren menar att det totalt ska ha rört sig om fler och att mannen redan gjort sig av med runt 35 påsar.

I domen framgår det även att den åtalade mannen skött kontakten med sin uppdragsgivare genom den krypterade meddelandefunktionen Anom. Åklagaren har åberopat meddelandena och ljudfiler som skickats via plattformen, som i hemlighet var utvecklad och administrerad av amerikanska FBI. Svensk polis har inom ramen för internationella insatsen Trojan Shield fått tillgång till meddelanden som skickats på plattformen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer