Flaggan vajade på halv stång dagen efter olyckan på Åsbro kursgård. Foto: Anders Nord / SVT

Domen efter dödsolyckan på Åsbro kursgård överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Efter dödsolyckan på Åsbro kursgård dömdes en instruktör för arbetsmiljöbrott. Nu överklagas domen av åklagaren, som begär att den förre vd:n, som friades, ska dömas.

I början  av juni i år föll domen i målet som rör en dödsolycka på Åsbro kursgård där en elev under en lektion förolyckades 2014.

LÄS MER: VD frias för dödsolyckan i Åsbro

Dödsolyckan på Åsbro kursgård

Företagets vd vid tillfället friades och en inhyrd instruktör dömdes för arbetsmiljöbrott innefattande vållande till annans död med lydelsen ringa brott till böter.

Begär att vd:n ska dömas

Vd:n friades eftersom tingsrätten funnit att ansvaret vid tillfället var delegerat till en utbildningsansvarig på kursgården som inte stått åtalad, men däremot hörts under rättegången.

Nu överklagar åklagaren Bengt Svensson tingsrättens dom till hovrätten. Han begär att den förre vd:n ska dömas för arbetsmiljöbrott och menar att han inte delegerat vad gäller arbetsmiljöarbetet på ett riktigt sätt, det skriver NA.se.

Åklagaren ska enligt Nerikes Allehanda också begära att instruktören döms för arbetsmiljöbrott av normalgraden istället för ringa brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan på Åsbro kursgård

Mer i ämnet