Två män dog efter skottlossning i Vivalla. Nu är sex personer misstänkta för mord och mordförsök. Foto: SVT

Dubbelmordet i Vivalla: Hovrättsförhandling börjar idag – misstänkt mördare kom självmant till rätten

Publicerad

Åklagaren vill få den frikända 21-årigen dömd för det mord han tidigare misstänkts för, i samband med dubbelmordet i Vivalla 2018.

Den 21-årige man som i tingsrätten friades för inblandning i dubbelmordet i Vivalla 2018 har inte kunnat hittas av polisen.

När hovrättsförhandlingarna skulle börja i Linköpings tingsrätt på tisdagen var det därför oklart för åklagare Martina Winslow och de andra inblandade om det skulle bli någon rättegång. Men mannen kom och den första dagens förhandlingar kunde starta på utsatt tid, det berättar P4 Örebro.

Hade 21-åringen inte inställt sig hade huvudförhandlingen nämligen fått skjutas upp.

– Det blir inte möjligt för oss att genomdriva en förhandling om han inte är på plats, säger åklagare Martina Winslow.

Fyra dömdes, en friades 

Enligt åtalet åkte mannen tillsammans med en annan man in i Vivalla på en moped med avsikt att skjuta ihjäl en tredje man.

Det hela slutade med att en av de två männen på mopeden misshandlades till döds och deras tilltänka måltavla avled av skottskador.

Fyra män dömdes för dödsmisshandeln medan 21-åringen friades för dödsskjutningen.

– Vi anser att han ska dömas för mord och att straffet ska vara livstids fängelse, säger åklagare Martina Winslow till P4 Örebro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet