Den äldre kvinnan som försvunnit från sin bostad är fortfarande försvunnen. Bilden är tagen när polisen sökte med dykare och hundpatrull i Wadköping på lördagen. Foto: SVT

Efter försvinnandet – polisen efterlyser tips

Uppdaterad
Publicerad

Polisen efterlyser nu allmänhetens tips och iakttagelser från flera adresser på Öster i Örebro natten mellan torsdag och fredag. Detta efter att en 97-årig kvinna anmälts försvunnen och sedan hittats död.

Kvinnan anmäldes försvunnen från sitt hem på Nygatan av hemtjänsten vid klockan 01:00 natten mellan torsdagen den 30 september och fredagen den 1 oktober.

Enligt polisen finns vittnen som sett kvinnan tillsammans med en man vid klockan 22:00 i närheten av kvinnans bostad, men därefter är det oklart vart hon tagit vägen. Kvinnan ska ha haft sin rollator med sig, vilken påträffades i Wadköping klockan 02:30 samma natt.

Mordet på 97-årig kvinna i Örebro

Misstänkt man häktad

På torsdagen hittades kvinnan död i Svartån. Nu önskar polisen få in tips och iakttagelser från området som kan ha med kvinnans försvinnande att göra.

Den man som kvinnan ska ha haft sällskap av vid tiotiden på kvällen sitter häktad misstänkt för människorov. Han har även delgivits misstanke om mord. De är inte släkt, men ska vara bekanta med varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 97-årig kvinna i Örebro

Mer i ämnet