En som åtalades för påskupploppet i Örebro släpps ur häktet. På bilden till höger: Mikael Forsgren, Örebro tingsrätts ordförande i målet. Foto: SVT/Sveriges domstolar

Efter HD-dom – en av de åtalade för påskupploppet i Örebro släpps ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

På måndag kommer domen mot sju åtalade för påskupploppen i Sveaparken i Örebro. Men efter den vägledande domen i Högsta domstolen i tisdags släpps redan idag, på torsdagen, en av de åtalade ur häktet.

– Det vore ju märkligt om HD:s dom inte hade någon påverkan på oss, säger Mikael Forsgren, Örebro tingsrätts ordförande i målet.

Redan två dagar efter Högsta domstolens avgörande får alltså domen effekt, konstaterar Mikael Forsgren:

– Vi har med anledning av HD:s dom haft en överläggning idag där vi gått igenom det här målet i sin helhet, och alla sju tilltalade. Efter den har vi beslutat att släppa en av dem.

Hur har ni kommit fram till det?

– Jag vill inte gå in på om det beror på att han blir frikänd eller om vi inte ser tillräckliga skäl för att kvarhålla honom i häkte. Det får ni se när domen kommer på måndag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.