Fysioterapeuten Lena Axelsson Svedell berättar att all träning inom psykiatrin i Örebro har flyttat ut under vintern. Foto: Marcus Titus/SVT

Efter höstens uppehåll flyttar patientträningen utomhus – igen

Uppdaterad
Publicerad

Under våren och sommaren har patienter inom psykiatrin i Örebro haft sin träning ute i Karlaparken tillsammans med fysioterapeuter då delar av den vanliga träningen ställts in under pandemin. Efter att ha kunnat återgå till inomhusträning under hösten har de nya riktlinjerna gjort att gruppträningen flyttat ut igen.

Till skillnad från våren och sommaren har nu all träning i verksamheten flyttat ut i parken – något de kommer fortsätta med hela vintern.

– Vi kommer att ha träning varje dag, ibland två gånger om dagen då det är så pass många som vill träna, säger Lena Axelsson Svedell, fysioterapeut inom psykiatrin i Region Örebro län.

Coronaviruset i Örebro län

Allmänheten har tidigare varit välkomna att delta i gruppträningen, men nu har de fått begränsa sig till att endast erbjuda patienter träning.

– Det är ju max åtta personer som gäller, men vi får se om vi kan öppna upp igen under våren och sommaren.

Hör mer om patienternas utomhusträning i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet