Efter hundattacken – socialtjänsten startar utredning

Uppdaterad
Publicerad

Pojken som dog efter hundattacken i Ljusnarsberg var familjehemsplacerad av Örebro kommun i det hem där hunden fanns.
– Nu ska vi ta reda på om vi har brustit någonstans, säger Susanne Bergström, socialchef på Örebro kommun.

Det var under fredagskvällen som två personer attackerades av en hund. En pojke i yngre tonåren skadades så allvarligt att han miste livet.

– Jag fick reda på att pojken var placerad av oss under lördagskvällen. För oss på socialtjänsten är det här väldigt allvarligt. Vi har ett ansvar om var vi placerar barn så därför är det viktigt att vi utreder händelsen, säger Susanne Bergström.

Lex Sarah-utreds

Örebro kommun inleder nu en Lex Sarah-utredning som ska visa om kommunen har begått något misstag eller om den borde ha agerat på något annat sätt gällande familjehemsplaceringen.

– Vi har varit i kontakt med vårdnadshavarna till pojken, samt även stöttat vår personal. Det är många parter som berörs av denna väldigt tragiska händelse, säger Susanne Bergström.

”Kommer utredningen visa”

Enligt den information Susanne Bergström fått ska det inte finnas några fler barn placerade i hemmet där hunden och pojken fanns.

Har ni fått några indikationer på tidigare problem i det här familjehemmet?

– Jag har inte fått någon sådan information. Men det kommer vår utredning att visa, säger Susanne Bergström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hundattack Ljusnarsberg

Mer i ämnet