Blommor och ljus där den döda kvinnan hittades. Foto: Johan Pisoni / SVT

Efter mordet på 45-åriga kvinnan – polisen söker nya vittnen

Uppdaterad
Publicerad
Polisen söker nu efter flera personer som kan ha viktiga upplysningar om vad som hände natten till den 15 maj, då en 45-årig kvinna försvann från sitt hem i västra Örebro. Hon hittades sedan mördad nära sitt hem.

Det är på sin facebooksida som polisen nu söker efter tre personer som kan ha information som är viktig för utredningen.

– Det finns ingen särskild anledning till att vi går ut med den här eftersökningen just nu, utan det finns flera åtgärder kvar att göra och vi vill komma i kontakt med de här personerna, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg.

Det var i mitten av maj som den 45-åriga kvinnan försvann från sitt hem och en knapp vecka senare hittades mördad i närheten av sitt hem. En man har suttit häktad skäligen misstänkt för brottet, men rätten beslutade att släppa mannen då de inte ansåg att bevisningen räckte för att hålla honom häktad. Enligt åklagaren är han fortfarande misstänkt.

Oklart hur länge de sökts

Informationen om personerna som nu söks har framkommit genom tidigare utredning. Det är oklart hur länge polisen sökt dem, men nu fattat beslutet om att gå ut med informationen.

– I övrigt har vi inget mer att delge i ärendet i nuläget.

Utredningen har kritiserats på grund av att det tog tid innan kvinnan hittades. Spaningsledaren Peter Springare som ledde utredningen petades även efter intern kritik om hur utredningen letts.

Tre kvinnor

Såhär beskriver polisen personerna:

Polisen söker efter två kvinnor i 18-årsåldern som natten mellan den 14-15 maj 2018 kom gående på Apelvägen i Örebro, någon gång runt 23:45 – 00:15. De ledde varsin cykel och gick in på Videvägen. Polisen är angelägen om att få prata med kvinnorna.

Dessutom söker de en äldre kvinna som eventuellt ska ha sett en person utanför 45-åringens bostad under natten hon försvann. Den äldre kvinnan ska ha pratat om händelsen på en marknad några dagar efter händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Örebrokvinnan

Mer i ämnet