Efter moskébranden – från oro och förtvivlan till samarbete och trygghet

Uppdaterad
Publicerad

Nästan exakt sex månader efter att moskén i Vivalla förstördes i en anlagd brand ska den man som befunnits skyldig få sitt straff. Den slutgiltiga domen faller fredag den 23 mars.

Klockan 02:03, natten till tisdagen den 26 september 2017 larmades räddningstjänsten till en brand i ”publik lokal” utanför Örebro.

Det som sedan hände fick stor betydelse för de tusentals troende muslimer från hela Mellansverige som regelbundet besöker moskén och som inte längre hade en lokal att gå till.

Men oron och känslan av otrygghet drabbade så många fler än bara de troende i området. I hela stadsdelen var det många som höll andan i väntan på att få svar på vad branden egentligen betydde.

I en minidokumentär har SVT Nyheter Örebro samlat det som hänt sedan det första larmet kom om branden i moskén fram till idag. Du ser den i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Moskébranden i Vivalla

Mer i ämnet