Ingen är ännu gripen efter rånet. Foto: Johan Nilsson/TT

Efter rån i Örebro – polisen: ”Utredningsläget är gott”

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen hotades personalen på en närbutik i Mellringe i Örebro av en maskerad man. Han undkom från platsen med kontanter och tobak.

Polisen fick larm om händelsen vid tjugo i tio på kvällen. Då hade en maskerad man tagit sig in i butiken och hotat personalen med ett stickvapen. Han lämnade därefter platsen på cykel och fick med sig kontanter och tobak.

– Vi har gjort en del spaningar och tror att vi kan jobba vidare med det här under dagen, säger Kenneth Johannesson, presstalesperson hos polisen.

Ingen är gripen

En brottsplatsundersökning har gjorts och under söndagsmorgonen var platsen avspärrad i väntan på en teknisk undersökning. Polisen kommer även att jobba vidare med förhör och eventuell husrannsakan. Enligt Kenneth Johannesson är utredningsläget gott.

– Vi har ingen misstänkt just nu, men vi vet var vi ska leta.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada i samband med rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.