Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Degerfors har stått för den sämsta starten ett lag har gjort i allsvenskan i modern tid. Men trots det har klubbledningen fortsatt förtroende för tränarduon Holmberg & Solberg. Foto: SVT och TT.

Efter sämsta allsvenska starten i modern tid – tränarna har fortsatt förtroende

Uppdaterad
Publicerad

Degerfors inledning på säsongen med sex raka förluster och en målskillnad på 2-16 är den sämsta allsvenska starten som ett lag gjort i modern tid. Röster om en förändring i tränarstaben kommer från flera håll men klubben vädjar till fortsatt förtroende för tränarduon.

– Jag förstår att det kan se konstigt ut utifrån sett, men vi har vår modell och försöker att hålla oss efter den, säger klubbens ordförande Fredrik Rakar.

Utklassade och fullständigt förödmjukade senast hemma mot Elfsborg. Degerfors IF har det tungt just nu i allsvenskan med noll poäng efter sex spelade matcher.

2009 var senast ett lag inledde allsvenskan med sex raka förluster. Då var det Örgryte, men laget hade bättre målskillnad än vad Degerfors har nu efter sex omgångar.

Degerfors IF

Det krävs sedan att gå tillbaka ända till 1950 då Kalmar FF inledde allsvenskan med sex raka förluster, men med bättre målskillnad än Degerfors. Därmed har Degerfors nått en ny bottennotering i modern tid sett till antal poäng och målskillnad i inledningen av allsvenskan.

Trots den historiskt svaga starten har dock klubben fortsatt förtroende för tränarduon Andreas Holmberg och Tobias Solberg.

– Ja, vi har fortsatt förtroendet för dem. Det vi behöver göra nu är att skärpa utförandet, säger Fredrik Rakar.

Här är sämsta allsvenska inledningarna någonsin

  1. IFK Malmö (1925):Sex raka förluster, 5-31 i målskillnad
  2. IFK Uddevalla (1926): Sex raka förluster, 4-25 i målskillnad
  3. Degerfors IF (2022): Sex raka förluster, 2-16 i målskillnad
  4. Örgryte IS (2009): Sex raka förluster, 2-15 i målskillad
  5. Kalmar FF (1950): Sex raka förluster, 3-15 i målskillnad.

Källa: Globalsportsarchive.com

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet