Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Efter saneringen: Nu öppnar Eyrabadet igen Foto: SVT

Efter saneringen: Nu öppnar Eyrabadet igen

Uppdaterad
Publicerad

Eyrabadet i Örebro har varit stängt för sanering efter att två barn som besökt badhuset drabbats av sjukdomen som kallas ”badhusfötter”. Nu meddelar Örebro kommun att Eyrabadet öppnar igen vid lunch på torsdagen.

Enligt kommunens hemsida har badhuset genomfört samtliga åtgärder som de kommit överens om med Miljökontoret. Alla golvytor och andra kontaktytor är sanerade.

”Poolerna är chockklorerade och alla leksaker är rengjorda och tas fram när provtagning skett”, skriver Eyrabadet.

Badhuset stängde för sanering i söndags efter misstankar om en bakteriesmitta i lokalerna. Två barn från samma familj hade insjuknat i ”badhusfötter”.

Sjukdomen orsakas av bakterien Pseudomonas aeruginosa vilket medför att fötterna svullnar upp och blir ömma. Den kräver dock ingen specifik behandling utan brukar gå över efter några dagar.

Men Eyrabadet har varit osäkra om de är källa till smittan.

– Det finns inga belägg för att det verkligen är så. Men vi utgår från att det är så och sanerar därför hela anläggningen, sa Lotta Lindner, enhetschef för Örebrobaden, till SVT Nyheter Örebro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer