Nu har polisen och Karlskoga kommun fått nog av ”stöket” på stan. Foto: SVT/Arkivbild

Efter stökiga nätter – gator stängs för trafik i Karlskoga nattetid

Uppdaterad
Publicerad

Brummande bilar med hög musik under nattetid har varit ett stort problem i Karlskoga länge. Nu sätter kommunen och polisen ner foten genom att stänga ner flera gator för all motordriven trafik nattetid. Det efter flera stökiga bilträffar med stora folksamlingar.

Med start redan i natt kommer Värmlandsvägen, Kungsgatan och Bergmansgatan i Karlskoga vara avstängd mellan klockan 23-05. Anledningen till beslutet är att problemen med nattlig trafik eskalerat.

– Vi har ingenting emot att man träffas men vi har märkt att träffarna medfört mycket fylla, nedskräpning och anmälningar om misshandel som kommit in, säger Jens Hedenborg, chef för lokalpolisområde Karlskoga.

Rädsla att problem flyttar till andra platser

Karlskoga kommun har i samråd med polisen kommit fram till den här åtgärden.

– De senaste veckorna har spontana cruisingar samlat ett hundratal personer. Allmänheten har hört av sig och är förtvivlad. Vissa har barn som inte kan sova och många äldre som går på medicinering lider och då har det gått ner på folkhälsan, säger närpolisen Andreas Pettersson.

Karlskoga kommuns säkerhetschef Jörgen Skog anser att det här nu är en nödvändig åtgärd.

– Det är en sak att störas av lite musik på helgen men när helgen övergår i att omfatta veckans alla dagar och väldigt sena kvällar och nätter med mycket hög musik måste vi vidta åtgärder, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.