Polisen fick till slut stopp på bilen i Holmen där föraren kunde gripas, därefter hittades även den andre mannen en bit bort – i området Väster dit han flytt till fots Foto: SVT

Efterlysta greps efter biljakt i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har frihetsberövats efter en biljakt i Örebro under onsdagseftermiddagen. Enligt polisen handlar det om två män som varit efterlysta sedan de fritogs från Råbyhemmet utanför Lund av beväpnade män i mitten av augusti.

Polisen fick först upp ögonen för bilen de båda männen färdades i vid 14-tiden på eftermiddagen:

– Det var en trafikpolispatrull som skulle stoppa en bil efter något form av trafikbrott vid tvåtiden. Men bilisten stannar inte, utan försöker köra ifrån polispatrullen, säger Christina Hallin, presstalesperson på polisen Bergslagen.

Skottlossningen i Markbacken 2018

10 minuter lång jakt

Polispatrullen ska då ha kallat på förstärkning och en biljakt i de västra delarna av Örebro tog vid. Jakten ska ha pågått i ungefär tio minuter och under den ska föraren ha stannat till tillfälligt så att en passagerare kan hoppa ur bilen och fly till fots.

Till slut får polisen stopp på bilen i området Holmen med hjälp av en ”mindre sammanstötning med plåtskador på både polisbil och den andra bilen”, och föraren kan frihetsberövas.

– Jag vet inte exakt hur man fick stopp på bilen, men ingen har skadats vid frihetsberövandet, säger Christina Hallin.

Dömda för mord och mordförsök

Klockan 15.33 meddelade polisen att även mannen som flytt till fots är hittad på Väster i Örebro.

Snart därefter gick polisen ut med att de båda gripna är två män i 20-årsåldern som varit efterlysta sedan i mitten av augusti, då de fritogs av beväpnade män från Råbyhemmet utanför Lund.

De båda var dömda till sluten ungdomsvård, den ene för mord och den andre för mordförsöken på två bröder i Markbacken 2018.

Blir förda till ett boende

Mannen som körde bilen är nu även misstänkt för grov olovlig körning och drograttfylleri.

Polisen meddelar att de två männen nu kommer att föras till ett boende där ska fortsätta avtjäna sina straff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningen i Markbacken 2018

Mer i ämnet