Se människor dansa och uttrycka sin glädje när restriktionerna för deltagartaket hävdes. Foto: SVT

Fullt ös på krogen i Örebro när restriktionerna släppte

Uppdaterad
Publicerad

Dans, kramar och breda leenden prydde nattklubben i Örebro när Folkhälsomyndigheten släppte på flera av landets covid 19-restriktioner. På krogen Strömpis i Örebro räknade man ner och firade när klockan slog midnatt. I klippet kan du se hur det såg ut.

Många av restriktionerna hävs idag den 29 september. Bland annat deltagartaket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Det innebär att människor nu obegränsat kan gå på bland annat bio, sport eller nattklubb.

Trots att restriktionerna slopades natten mot en onsdag, som kanske inte är en typisk dag för nattklubb, så kunde Strömpis och klubbsugna örebroare inte hålla sig.

Coronapandemin

Därför körde krogen ett evenemang som de kallade ”Covid countdown”. En stor klocka vid nattklubbens största dansgolv räknade ner till tolvslaget likt ett nyårsfirande. För nattklubbschefen har just den här kvällen varit efterlängtad.

– Pandemin är inte över men det här känns overkligt faktiskt, säger nattklubbschefen Albin Öhrn.

Folkströmning till dansgolvet

När klockan väl slog tolv hävdes restriktionerna vilket märktes på långa vägar. Dansglada människor valfärdades till dansgolvet för första gånger på väldigt länge.

– Jag tror att den här kvällen kommer gå till historien, säger Viktoria som var en av besökarna på nattklubben.

Se människor slå klackarna i taket när restriktionerna för deltagartaket hävdes.

Steg fyra i regeringens avvecklingsplan av restriktioner

  • Deltagartaken för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort
  • Deltagartaken för privata sammankomster i t.ex. hyrda lokaler tas bort
  • De kvarvarande restriktioner som finns på serveringsställen, t.ex. storlek på sällskap och avstånd mellan sällskap tas bort
  • Folkhälsomyndighetens råd om att arbeta hemifrån tas bort och en successiv återgång till arbetsplatsen kan inledas. Den som har symtom bör fortsatt stanna hemma och testa sig, och arbetsgivare bör då underlätta för hemarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet