Foto: Johan Pisoni/SVT

En vecka efter mordet – polisen hittar nya fynd i utredningen

Publicerad

En vecka efter skottlossningen skickades poliser till Vivalla efter att boende i området hittat ammunition som troligen användes vid mordet. Fyndet gjordes flera kvarter ifrån den plats där händelsen började.

Under onsdagen skickades flera poliser till Vivalla efter att allmänheten hittat fynd som kan knytas samman med den pågående mordutredningen.

– Vi har haft tekniker på plats igen och de har gjort en del beslag, säger Christina Hallin som är polisens presstalesperson.

Enligt uppgift till SVT handlar det om tomhylsor som är ett spår av förra veckans skottlossning.

– Vi ska ta reda på om beslaget rör det pågående ärendet eller något annat ärende.

Utdraget förlopp

Enligt de framställningar som åklagaren lämnat till tingsrätten ska mordet ha skett på Prosagatan under tisdagskvällen mellan 21:50 och 22:03. Fynden som polisen gjorde igår var flera hundra meter därifrån.

– Det var ett relativt stort område som var avspärrat och det hände saker inte bara på ett ställe, säger Christina Hallin.

Att det hände saker i ett så stort område innebär det att allmänheten utsattes för större risker?

– Självklart är det så att om man skjuter utomhus i tättbebyggt område så är det en risk för allmänheten, säger Christina Hallin.

Har någon mer person blivit frihetsberövad?

– Nej, inte som jag känner till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningar i Örebro

Mer i ämnet