Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Charlotte Reidhav berätta om beslutet. Foto: SVT

Eon höjer säkerheten efter gasläckorna på Nord Stream

Uppdaterad
Publicerad

Eon höjer säkerhetsnivån på sina kraftvärmeverk i Örebro, Malmö, Norrköping och Stockholm. Anledningen är explosionerna på Nord stream-ledningarna tidigare i veckan.

– Vi ser det potentiella sabotaget som riktat mot energisektorn, säger Charlotte Reidhav, produktionschef på Eon.

Vad den höjda beredskapen består av vill Charlotte Reidhav, produktionschef på Eon, inte gå in på. Men enligt P4 Malmöhus, som var först med att rapportera om nyheten, handlar det bland annat om ökade kontroller av tillträde och ökad digital säkerhet.

– Med anledning av det misstänkta sabotaget på Nord Stream, som vi på Eon uppfattar som riktat mot energisektorn – inte mot Sverige eller Eon – har vi valt att höja vår beredskap.

Har inte märkt av ökad aktivitet

Eon producerar fjärrvärme och el i Örebro, Malmö, Stockholm och Norrköping och det är dessa anläggningar som den höjda beredskapen nu gäller.

Har ni haft kontakt med försvaret eller andra myndigheter?

– Nej, det är vårt eget ansvarstagande eftersom vi har samhällsviktig verksamhet. Men vi har alltid en pågående dialog med Försvarsmakten och myndigheter.

Har ni märkt av någon aktivitet i form av drönare eller annat?

– Nej, det har vi som tur var inte märkt, säger Charlotte Reidhav.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer