Foto: SVT

Ett år sedan mordet på Sara – ännu igen misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Nu i helgen är det exakt ett år sedan 18-åriga Sara Andersson mördades i sin lägenhet i Örebro. Fortfarande är mördaren på fri fot, trots att bevisningen mot honom är stark.

– Vi har inget direkt konkret spår i den mening att vi har en skäligen misstänkt, säger spaningsledare Jan Gustafson.

Ett år har gått sedan Sara mördades, men ännu går gärningsmannen fri. Men polisen säger att de har bra koll på vad som hände den där natten och man har en bra teknisk bevisning. Bland annat har man säkrat mördarens DNA.

Mordet på Sara Andersson

– Våra tekniker har gjort ett utmärkt jobb. Det är den bevisningen vi kan stödja oss på när vi går vidare. Att vi sen inte kunnat lägga sista pusselbiten och hitta gärningsmannen får man ju se som ett misslyckande så här långt, säger Jan Gustafson.

Kämpar vidare med utredningen

Efter att man visat upp flera olika bevismaterial, bland annat en tröja, i media har polisen fått oerhört många tips. Mängden har nästan blivit för många, och mycket av arbetet nu går ut på att följa upp dem. Ett tufft jobb för de fyra poliser som fortfarande jobbar med att lösa mordet.

Men trots motgångarna har man inte gett upp.

– Jag har goda förhoppningar om att vi löser det här. Hur lång tid det tar kan vara svårt att säga, men det här är ett ärende där man inte gärna ger upp. Vi har så pass bra teknisk bevisning, att om vi bara kommer i närheten av gärningsmannen så har vi löst det, säger förundersökningsledare Ola Laurell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Sara Andersson

Mer i ämnet