Gastuber på körbanan vi Skyllberg, längs med riksväg 50 Foto: SVT

Tappade gastuber stängde väg 50

Uppdaterad
Publicerad

Gastuber ligger mellan körfälten på riksväg 50, i höjd med Skyllberg, Askersunds kommun. Vid 19-tiden hade räddningstjänsten tagit hand om tuberna och trafiken släpptes på.

Enligt SOS alarm låg gastuberna vid mitträcket, mellan körfälten. Tuberna innehöll Acetylen oxygen, en bränngas som tillsammans med oxygen används vid bland annat svetsning och skärning av stål, samt lödning.

Strax innan klockan 18:40 kom räddningstjänsten till platsen. De gjorde en bedömning innan innan de beslutade om hur tuberna skulle hanteras. Under tiden var trafiken stoppad i båda riktningar.

Ingen av gastuberna läckte.

Tuberna omhändertagna – trafiken släpps på

Vid 19-tiden hade räddningstjänsten tagit hand om tuberna och trafiken släpptes på.

Enligt polisens presstalesperson, Stefan Wickberg, kommer händelsen nu att utredas.

– Vi vet inte förklaringen till att tuberna hamnat där. Det är ju en gas som levereras till svetsare och det är inte helt ofarligt att de hamnat där – av flera anledningar. Om de tappats av en lastbil så handlar det om någon form av oaktsamhet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.