Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar systrarna Samira och Najma Ahmed om hur det var att testa på ponnyridning under familjefesten i VOX-parken. Foto: Helena Yohannes Magnusson / SVT

Familjefest i Vox-parken bjöd på familjeaktiviteter

Uppdaterad
Publicerad

Ansiktsmålning, ponnyridning och godisregn var lite av det som erbjöds under familjefesten i VOX-parken under lördagen. Men det var inte endast för nöjet som festen arrangerades, det fanns ett hopp om politisk diskussion från arrangörerna.

– Vi har fått en vision om att engagera barnfamiljer och ungdomar, säger Ingrid Gyllstrand, Miljögruppen och Bostad för alla.

I den så kallade VOX-parken, belägen mellan Varberga och Oxhagen, har det historiskt arrangerats en rad olika sommarevenemang som lockat storpublik. Men på grund av pandemin har mycket ställts in och kanske just därför var det extra glada miner i parken under lördagen.

– Det är jätteroligt, säger systrarna Samira och Najma Ahmed i kör efter att de prövat på ponnyridningen.

Politiskt engagemang

Det är en rad föreningar som står bakom familjefesten, som utöver att aktivera barnen har ett politiskt syfte: Diskutera miljöfrågor, renoveringar och hyressättningar.

Starta klippet för att höra mer om evenemanget av barnen.

Arrangörer bakom familjefesten:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.