I klippet berättar nyblivna lärarna Avishag och Frida om hur lärarpraktiken funkade när det var distansundervisning. Foto: Sophie Olsson Rahlén /SVT

Nu är Frida och Avishag färdiga lärare – efter en annorlunda vår

Uppdaterad
Publicerad

Avslutningen på ämneslärarprogrammet blev inte som de tänkt sig. Coronapandemin slog till och Frida Dahlin och Avishag Ochayon mötte eleverna digitalt istället för i klassrummen under den sista praktiken.

För Frida Dahlin, lärare i samhällskunskap och engelska, följde en tid av oro när gymnasieskolorna gick över till distansundervisning. Hon blev av med sin praktikplats andra dagen.

– Om jag inte hittade en ny praktikplats kunde inte universitetet garantera min examen.

Coronaviruset i Örebro län

Det löste sig med ny plats för Frida och praktiken som följde fungerade bra.

Hittade olika sätt

Avishag Ochayon, nybliven lärare i svenska och historia, var aldrig orolig för att hon inte skulle nå kursmålen med praktiken när undervisningen blev på distans.

– Det löser vi, tänkte jag. Det gäller att vara lösningsorienterad.

Hon gillar att använda olika medium i undervisningen vilket passade bra i distansundervisningen.

– Till exempel skickade jag podcasts till eleverna och förespråkade samtidigt promenader när de skulle lyssna. Det finns massa olika sätt. Det var lärorikt, säger Avishag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet