Elever på Pilkrogs skola i Fellingsbro – en av tusentalsbilder som nu finns digitaliserade. Fotografen är okänd. Foto: Fellingsbro hembygds- och fornminnesförening

Fellingsbrofoton snart tillgängliga för fler

Publicerad

15 000 fotografier som Fellingsbro hembygds- och forminnesförening förfogar över ska nu göras tillgängliga för fler med hjälp av digital teknik.

Föreningen som fått ett bidrag på 10 000 kronor från Bergslagens Sparbank har investerat pengarna i bredband via fiber i bygdegården. Tack vare snabbare uppkoppling ska det nu bli fart på arbetet med att digitalisera foton från bygden och göra dem tillgängliga för allmänheten.

Det handlar bland annat om bilder som lokala fotografen Sven-Olof Axelsson tagit som förevigat såväl ortsbor som byggnader itrakten.

– För oss är det viktigt att bygdens historia bevaras och att invånarna här kan blicka bakåt, säger Karl-Arne Löthgren, ordförande i Fellingsbro hembygdsförening sedan 2008. Många håller på med släktforskning och då är våra arkiv en ovärderlig källa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.