Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Olivecrona, verksamhetschef Barn- och ungdomsmedicin, berättar i videoklippet om utredningen kring femåriga pojkens död. Foto: SVT

Femårig pojke avled timmar efter besök på akuten i Örebro – händelsen anmäls till Ivo

Uppdaterad
Publicerad

En femårig pojke avled några timmar efter det att han kommit in på akuten med hög feber. Nu anmäler Region Örebro händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) enligt lex Maria.

Pojken anlände till Universitetssjukhuset i Örebro på eftermiddagen den 10 januari. Efter att ha slutat andas dödförklarades han klockan 22.

Föräldrarna har tidigare anmält händelsen till både patientnämnden och till Ivo eftersom de upplevde att det tog för lång tid innan pojken fick vård.

Utredning visar brister

Regionens utredning visar nu på brister i hanteringen av pojken. Nästa steg blir Ivos utredning.

”Det framkommer att det har varit en fördröjning av handläggningen av patienten i olika skeenden vilket behöver utredas närmare”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.