Fler anhållna för våldsamma upploppet i Sveaparken

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare fyra personer sitter nu anhållna misstänkta för att ha deltagit i det våldsamma upploppet i Sveaparken i Örebro på långfredagen. Personerna är misstänkta för grovt sabotage mot blåljuspersonal.

Beskedet om att ytterligare personer nu anhållits kommer två månader efter upploppen som utspelade sig på flera håll runtom i Sverige under påskhelgen. Upploppen skedde i samband med den högerextrema politikern Rasmus Paludans manifestationer, där han skulle bränna koranen.

Sammanlagt är nu 15 personer frihetsberövade efter upploppet i Örebro. Polisen uppger på sin hemsida att man har ett ”fortsatt gott utredningsläge och arbetar vidare med att identifiera fler personer som deltagit i upploppet i Sveaparken”.

Våldsamt upplopp i Örebro

– Vi kommer fortsätta att anhålla och lagföra dessa individer allt eftersom utredningsarbetet fortskrider, säger Emelie Bodegrim, kommenderingschef i Polisregion Bergslagen i ett pressmeddelande.

Sista dag för häktningsframställan är nu på torsdag den 16 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamt upplopp i Örebro

Mer i ämnet