Foto: Bildbyrån.

Fler förare träder fram – har inte fått sina pengar från Indianerna

Uppdaterad
Publicerad

Fler och fler förare går ut med att speedwayklubben Indianerna är skyldig dem pengar som inte betalats ut i tid. Fyra förare kritiserar nu klubben för hanteringen.

Speedwayförarna Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren har under tisdagen gått ut med meddelanden på sociala medier där de säger att  speedwayklubben Indianerna inte följt de betalningsplaner parterna upprättat.

Dessutom har klubben fyra aktuella ärenden hos Kronofogden.

Nu går också föraren Niels Kristian Iversen ut på sociala medier. Inte heller han har fått de pengar klubben är skyldig honom, skriver han.

”Jag tycker det är för jävla dåligt”

Detsamma gäller Joel Andersson, som nyligen lämnade Indianerna för Masarna. Till honom har klubben en skuld på omkring 180 000 kronor, rapporterar Nerikes Allehanda.

– 25 procent skulle jag ha fått den 15 november, ytterligare 25 procent i december och resterande 50 procent i januari. Men jag har inte fått någonting. Jag tycker det är för jävla dåligt. Jag var schyst och gick med på en avbetalningsplan för att försöka hjälpa klubben att det ska bli bra men så sköter man inte det heller, säger Joel Andersson till tidningen.

Slutat köra för Indianerna

Samtliga fyra förarna har lämnat klubben.

Enligt Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg beror de försenade utbetalningarna på att klubben har haft svårt att få hjälp med betalningarna, men han hoppas att klubben ska kunna börja betala tillbaka skulderna från och med nästa vecka. Han understryker dock att det bara är en förhoppning just nu.

”Dan-Åke påstår att han har svarat”

Kai Salonen är biträdande lagledare för Indianerna, och han beklagar situationen.

– Det är synd att det ska gå så här långt, det sätter käppar i hjulen och blir inte direkt lättare för oss som klubb. Dan-Åke påstår att han har svarat förarna, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Indianerna

Mer i ämnet