Balar med djurfoder dumpades under natten på flera ställen kring Lindesberg. Foto: Polisen i Lindesberg

Ännu fler ruttna foderbalar dumpade i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

En tvist mellan Lindesbergs kommun och en lantbrukare i bygden ser återigen ut att ha blossat upp. Under natten dumpades flera balar med ruttnande ensilage på olika platser kring huvudorten – något som skett tidigare under sommaren.

Natten mot söndagen dök det återigen upp trasiga och ruttnade foderbalar på flera platser i Lindesberg.

Enligt polisen fanns några på trafikfarliga platser bland annat i närheten av norra infarten till Lindesberg.

Egenmäktigt förfarande

Flera hade också dumpats vid kommunhuset.

– Vi har en tanke om vem det kan vara som har gjort det, säger Christina Hallin på Örebropolisen. Men det är oklart om vi har någon som är ”skäligen misstänkt” i lagens mening.

En anmälan om egenmäktigt förfarande har upprättats.

I juni dumpades ruttet ensilage utanför kommunhuset och på andra platser vid flera tillfällen. Foto: Polisen Lindesbergs Instagramkonto

I tvist med kommunen

I somras dumpade en arg lantbrukare balar med ensilage i Lindesberg i protest mot att han blivit ”överkörd” av kommunen.

– Det har dumpats 500 kubikmeter förorenad jord på mitt arrende och nu bestrider kommunen min faktura, sa lantbrukaren till SVT Örebro i juni 2021.

Kommunen har medgett att man gjort fel men bestrider fakturan eftersom man menar att beloppet är oskäligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.