Foto: SVT.Visa alla (11)
Visa alla (11)

Två gripna efter bråk vid Hells Angels-auktion

Publicerad

Två personer har gripits för misshandel under den exekutiva auktionen av Hells Angels klubblokaler då Karlstad kommuns budgivare attackerades.

Försäljningen av Hells Angels lokaler utanför Karlstad skedde under stort pådrag. Både polisen och representanter från motorcykelklubben fanns på plats.

Enligt SVT:s reporter på plats började auktionen på konferensanläggningen Conventum i Örebro med att en representan från Karlstad kommun lade ett bud på fastigheten i Härtsöga norr om Karlstad.

Det fick en medlem i motorcykelklubben att slå knytnäven i en stol, röra sig framåt i lokalen och sätta sig bredvid budgivaren. En annan person lade sin arm runt budgivarens hals och han fick också ta emot ett slag. I videoklippet går det att följa händelserna.

Efter det utbröt tumult i lokalen och polisen fick avhysa fler av Hells Angels medlemmar och anhängare som fanns på plats. Fyra personer fördes ut i handfängsel och två av dem har senare gripits misstänkta för misshandel. 

Polisen spärrade av utanför lokalerna och förstärkte med fler poliser inne i lokalen.

Auktionen kunde senare fortsätta med budgivning mellan en person i Hells Angels-väst och Karlstad kommun. Kommunen la till sist det vinnande budet på 3,1 miljoner kronor. Lokalen har värderats till 1,7 miljoner kronor så dagens köpesumma är nästan dubbla marknadsvärdet. 

Den exekutiva auktionen gällde en lokal i Härtsöga utanför Karlstad som motorcykelklubben Hells Angels haft som klubblokal under många år. Genom att lägga auktionen i Örebro hade förrättaren hoppats att hotbilden mot eventuella köpare skulle minska.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels klubblokal i Härtsöga

Mer i ämnet