För kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) är namnet Hells Angels inte obekant Foto: SVT

Hells Angels mindre synliga sedan vräkningen

Publicerad

Efter många turer för att få bort Hells Angels från sin klubblokal i Härtsöga i Karlstad lyckades kommunen till slut göra sig av med sina oönskade hyresgäster. Exakt var de håller hus i dag känner kommunalrådet inte till.
– Enligt polisen har aktiviteten kring den här gruppen minskat sedan flytten, säger Per-Samuel Nisser (M).

För kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) är namnet Hells Angels inte obekant. I många år har han varit en av dem som stått för att han inte vill ha klubben etablerad i kommunen.

– Jag har varit tydlig hela tiden med att kan vi från det offentliga med de goda krafterna hindra den här typen av grupperingar så kommer vi att göra det, säger han.

LÄS MER: Misstänkt mord i Karlstad

”Tråkigt och obehagligt”

Om det nu uppmärksammade misstänkta mordet har något samröre med HA tycker han är för tidigt att spekulera kring.

– Jag vill inte uttala mig förrän jag vet mer vad det är som har hänt och om det har något samband med Hells Angels, säger han och fortsätter.

– Det klart att det är tråkigt och obehagligt när det händer något sådant här i vår kommun – men Karlstad är en del av världen och självklart kan det hända saker även här, säger han.

LÄS MER: Hells Angels har flyttat

Mindre synliga sedan flytten

Karlstad kommun köpte den så kallade HA-gården på exekutiv auktion i maj 2013. Kommunen sa upp hyresgästerna som menade att uppsägningen var felaktig och fick rätt ända upp i högsta instans – Högsta domstolen. Samtidigt drev kommunen en rättsprocess mot klubben för att lokalen inte hållits försäkrad och det var den tvisten de vann och därmed fick rätt att vräka klubben.

– Den informationen som jag fått sedan klubben lämnade Härtsöga är att vår insats har inneburit en mindre aktivitet i den här gruppen. De har inte synts lika mycket i den här regionen, säger Nisser.

LÄS MER: Två gripna efter bråk vid Hells Angels-auktion

Budskapet: Inte välkomna

Var klubben håller hus i dag är inget som kommunalrådet känner till.

– Men det vore naivt att tro att allt kommer att försvinna i form av kriminell verksamhet. 

Per-Samuel Nisser (M) är också tydlig med att man inte vill ha Hells Angels någonstans i länet.

– Från kommunen kommer vi att fortsätta samarbeta med polisen för att få bort dem. Det är vi alla kommuner i Värmland överens om att göra. Budskapet är att de inte välkomna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels klubblokal i Härtsöga

Mer i ämnet