Foto: SVT

Stor polisinsats i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats har under morgonen pågått i stadsdelen Sjöstad i Karlstad. En person har hittas död utomhus i anslutning till Hells Angels lokaler. Polisen utesluter inte att det misstänkta mordet har kopplingar till MC-klubben.

Uppgifterna om att polisinsatsen rörde ett misstänkt mord var Aftonbladet först med att rapportera. Tidningen skriver också att man mottagit uppgifter om att en man ska ha blivit ihjälslagen med en kofot. Ett par ska ha blivit vittnen till händelsen.

Runt klockan nio på onsdagsmorgonen bekräftar polisen i Värmland att det rör sig om ett misstänkt mord. Polisen utesluter inte att mordet har kopplingar till MC-klubben.

Hells Angels-mordet i Karlstad

– Det är klart intressant att det skedde i anslutning till lokalen och händelsen gör det särskilt intressant men vi jobbar förutsättningslöst och får se vad som leder oss vidare, säger polisens vakthavande befäl Stefan Wickberg.

Vid 11.30-tiden på onsdagsförmiddagen var ingen ännu frihetsberövad. En stund senare lättade polisen på avspärrningarna, på eftermiddagen var polisens tekniker på plats.

LÄS MER: Kommunalrådet: Mindre synliga sedan vräkningen

Polisen söker fler vittnen

Det var vid 18.30 på tisdagskvällen som polisen fick ta emot ett samtal från vittnen som hade passerat adressen i stadsdelen Sjöstad i utkanten av centrala Karlstad, där Hells Angels uppges ha sina nya klubblokaler. Iakttagelser hade gjorts av bland annat fordon på platsen. Enligt NWT ska vittnen ha sett när en livlös kropp släpades i väg.

Polisen är nu intresserad av att komma i kontakt med ytterligare vittnen som kan ha gjort iakttagelser som är betydande för utredningen.

– Det bör ha varit fler människor som har rört sig i området och gjort iakttagelser, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson.

Död man hittades utomhus

En hundpatrull skickades till adressen som senare kunde spåras till ett hörn av gårdsplanen där en livlös man påträffades.

Polisen gjorde upplivningsförsök men mannen gick inte att rädda. Polisen uppger i ett pressmeddelande att en förundersökning om mord har inletts. Enligt uppgifter till TT ska mannen vara född 1969.

– Mannens anhöriga är underättade, säger Stefan Wickberg.

Polisinsatsen i Karlstad. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hells Angels-mordet i Karlstad

Mer i ämnet