Hells Angels har flyttat

Publicerad

I dag inspekterade Karlstads kommuns personal Hells Angels före detta klubblokaler på Härtsöga i Karlstad. Enligt kommunen har MC-gänget lämnat gården.

– Vi har haft personal på gården i dag. Enligt uppgift är det tomt, säger Per-Anders Bergman som är tillförordnad chef på teknik- och fastighetsförvaltningen i Karlstad.

Det är en flera år lång kamp som nu kommit till vägs ände. Ända sedan Karlstads kommun köpte Hells Angels klubblokaler i syfte att få bort dem från Karlstad för nästan fyra år sedan har MC-gänget klamrat sig kvar. Dels genom att Karlstads kommun missade att skriva in en viktig klausul i uppsägningen av Hells Angels vilket fick till följd att uppsägningen ogillades, dels genom överklaganden av nya uppsägningar som baserades på att MC-gänget inte försäkrat fastigheten de hyrde. Men nu har de alltså lämat Härtsöga.

– Vi håller på att ta över gården nu. Vi har visserligen ägt den länge men inte haft tillgång till lokalerna. Några utrymmen är fortfarande låsta. Där diskuterar våra advokater med deras om att få tillgång till nycklarna, säger Per-Anders Bergman.

Vad händer med gården nu?

– Vi håller på och tittar på vilket skick den har och vad den går att använda till. Det primära i köpet var ju trots allt inte att gården skulle användas till något utan att bli av med Hells Angels, säger Per-Anders Bergman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels klubblokal i Härtsöga

Mer i ämnet