Polisens presstalesman Stefan Wickberg. Foto: SVT

Polisen ger en uppdatering om det misstänkta mordet

Publicerad

Flera olika utredare från polisen jobbar nu för fullt med att komma närmare alla frågetecken som finns runt det misstänkta mordet i Karlstad. Polisens presstalesman Stefan Wickberg ger nu på eftermiddagen en uppdatering om vad som händer just nu och hur utredningen kommer att fortsätta.

Klockan 18:33 på tisdagskvällen fick polisen i ett samtal där vittnen berättade om saker de sett på den berörda adressen i området Sjöstad i Karlstad.

– Det här var uppgifter som vi tog omedelbart på allvar eftersom detta är en känd adress för oss och det dröjde inte länge förrän vi var på plats.

Hedvägen ligger strax söder om Kroppkärrssjön. Foto: SVT

”En koppling till platsen”

En livlös man hittades i anslutning till Hells Angels lokaler och polisen utesluter inte en koppling mellan MC-klubben och det misstänka mordet. 

– Vi från polisen har en koppling till den här platsen och den här typen och folk. Det finns uppgifter att det är här de håller till efter flytten från Härtsöga. Det är den bilden vi har, berättar Wickberg.

LÄS MER: Stor polisinsats i Karlstad

Under förmiddagen var platsen avspärrad men avspärrningarna hävdes vid lunchtid. Polisens tekniker anlände under eftermiddagen till platsen.

– Det är fortfarande folk som jobbar där på den misstänkta brottsplatsen. Sedan har vi förhållandevis många utredare som jobbar med utredningen i alla ändar.

Ingen misstänkt gripen

Klockan 14:30 på eftermiddagen fanns fortfarande ingen frihetsberövad, misstänkt för inblandning i det misstänkta mordet.

– Vi arbetar helt förutsättningslöst med den här brottsutredningen för att få svar på vad som har hänt, varför och vem – det är vad vi jobbar med.

LÄS MER: Kommunalrådet: ”Mindre aktivitet i den här gruppen”

SVT pratade tidigare i dag med kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) som sa att han ansåg att Hells Angels synts till mindre efter att de vräktes från sin klubblokal i Härtsöga. En bild som även polisen delar.

– Vi har upplevt att problemen minskat på senare tid jämfört med hur det var tidigare. Jag känner inte till att det ska finnas uppgifter om några särskilda problem kopplat till klubben.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels klubblokal i Härtsöga

Mer i ämnet