Foto: SVT

Femåring till sjukhus efter badolycka i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En femårig flicka fick föras med ambulans till sjukhus efter en badolycka på Gustavsvik i Örebro. Flickans tillstånd är allvarligt men inte livshotande, enligt sjukhuset.

Den femåriga flickan hade lämnats ensam och hittades medvetslös i vågbassängen på Gustavsvik av en vuxen person.

Badpersonalen tillkallades snabbt och kunde påbörja hjärt-och lungräddning innan ambulanspersonalen tog över. När flickan åkte iväg till USÖ var hon vid liv.

– Ambulansen var här på tre minuter och räddningsinsatsen gick snabbt. Nu hoppas vi verkligen att det hela slutar lyckligt, säger Jonas Sjöqvist, anläggningschef på Gustavsvik, till Tvärsnytt.

Sjukhuset uppgav senare till TT att flickans tillstånd är allvarligt men inte livshotande. Det exakta händelseförloppet är ännu oklart och ska utredas, enligt Sjöqvist.

I augusti 2011 omkom en femårig pojke från Västerås på Gustavsvik sedan han drunknat i en bassäng. Och i november samma år var det nära att ytterligare en femåring drunknade.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.