Ingvar Backman, den mordmisstänkte mannens advokat. Foto: Philip Naskret/SVT

Försvaret pekade på bevisbrister i Hjärstamordet

Uppdaterad
Publicerad

När hovrättsförhandlingarna om Hjärstamordet idag avslutades höll försvaret sitt slutanförande. Den misstänkte mannens advokat, Ingvar Backman, pekade på flera brister i utredningen.

– Det är tragiskt för det kommer göra det svårt att hitta den verkliga mördaren, säger han i rätten.

Bland annat tog försvaret upp det DNA från den mordmisstänkte mannen som fanns på en ring som den mördade kvinnan hade på sig när hon hittades.

Det efter att åklagaren lagt stort fokus på ringen dagen innan.

Hjärstamordet

Små mängder

Ingvar Backman påpekade att det var små mängder DNA och menade att utredningen inte kunnat visa när spåren faktiskt hamnat på ringen.

Försvaret ifrågasatte även själva tidpunkten för mordet eftersom det endast var ett par boende i ett hus på andra sidan motorvägen från mordplatsen som hörde skrik.

Mordmisstänkt vill se fortsatt utredning

I slutet av förhandlingen begärde hans klient själv ordet.

– Jag hoppas innerligt att man fortsätter utredningen, eller börjar utredningen, men jag tror inte på det. Jag tror inte man kommer hitta (kvinnans /reds anm) mördare, säger han.   

Åklagarna yrkar på livstids fängelse i första hand, alternativt 18 år i andra hand.

Domen meddelas den 28 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet