Polisen utökade under lördagen avspärrningarna. Foto: Thomas Wedin / SVT

Bil beslagtagen i sökandet efter försvunnen 45-årig kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har beslagtagit en bil i jakten på att hitta den 45-åriga kvinnan som tros ha blivit bortrövad. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Örebro tillhör bilen den man som tidigare suttit anhållen misstänkt för människorov.

Det var under natten till tisdag som anhöriga vände sig till polisen och anmälde den 45-åriga kvinnan som försvunnen. Polisen rubricerar försvinnandet som människorov och har vidtagit flera åtgärder.

Under fredagen beslutade åklagare om att genomföra husrannsakan i en bil som tillhör den man som tidigare varit anhållen misstänkt för människorov.

Hjärstamordet

– Jag vet inte vad den undersökningen har gett, säger Johan Wallenius som är polisens vakthavande befäl.

Åklagare Åsa Hiding säger till SVT Nyheter att det inte finns någon person som är misstänkt i utredningen.

Hur kan ni ta en bil i beslag om det inte finns någon misstänkt?

– Vi kan vidta åtgärder inom ramen för utredningen, säger åklagaren Åsa Hiding som inte vill bekräfta beslaget.

Spärrat av skogsområde

Under lördagsförmiddagen spärrade polisen även av ett område i närheten av kvinnans bostad där man har funnit ett föremål efter tips från allmänheten.

– Det är ingen kropp eller kroppsdel som har hittats. Platsen är avspärrad och det ska genomföras en teknisk undersökning, säger polisens vakthavande befäl Johan Wallenius.

Vilken typ av föremål är det som ni har hittat?

– Det vill jag inte gå in på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet