Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Klubbchef för Degerfors IF Suzanne Hällström om Svenska fotbollsförbundets besiktning av Stora Valla Foto: Kristoffer Ström/SVT

Dagar kvar till Degerfors allsvenska återkomst – ännu oklart om Stora Valla får godkänt

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskan är bara dagar bort. Men det är fortfarande högst oklart om Stora Valla håller för allsvenskt spel. Efter en inspektion under torsdagen sitter nu Degerfors IF som på nålar – fram till den 16:e april då besked i frågan kommer.

En inspektion av Stora Valla skedde under torsdagen för att se om arenan och planen håller de krav som krävs för att spela i Allsvenskan. Ännu vet man inte om arenan är spelklar eller ej. Förutom justeringar av arenan så söker Degerfors IF dispens för antalet läktarplatser.

– 3 000 sittplatser söker vi dispens för och det gör ju alla mindre föreningar som går upp i allsvenskan, säger klubbchefen.

Vad saknas enligt fotbollsförbundet nu när det bara är tio dagar kvar?

Asfaltering, klargörande av vissa utrymmen för dopingkontroller och lite staket som ska vara åtgärdat här på Stora Valla, säger Suzanne Hällström.

Det är en del som behöver fixas på Stora Valla inom tio dagar. Den 15:e april kommer besiktning av gräsplanen ske och efter det återstår det att se var Degerfors IF kommer spela sin hemmapremiär i Allsvenskan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Degerfors IF

Mer i ämnet