Kopparberg BK:s populära lovresor har behövt ställas in då statsbidragen försvann. Foto: SVT

Fotbollsklubben drabbades när bidraget försvann: ”Det är synd”

Publicerad

Fotbollsklubben Kopparberg BK märker också av det indragna statsbidraget. Föreningen har bland annat fått ställa in uppskattade resor på grund av det.

Fotbollsklubben Kopparberg BK märker också av det indragna statsbidraget. Föreningen har bland annatfått ställa in uppskattade resor på grund av det.  

Ljusnarsbergs kommun vittnar om att det blivit tuffare att arrangera sportlovsaktiviteter efter det statliga bidraget försvann efter år 2018.  

Nu berättar även Kopparberg BK att det påverkat deras möjligheter till att hjälpa till med lovaktiviteter. 

– Förut har vi kunnat komma iväg på utflykter till Örebro för att se Örebro SK spela. Men nu går inte det. Det är synd, för det har varit ett uppskattat inslag i lovveckorna, säger klubbens vice ordförande, Jessica Gerebrand.

”Fått hitta andra sätt”

Jessica Gerebrand säger att det finns pengar i klubbkassa att arrangera sådana resor, men hon menar att göra det inte vore schysst gentemot medlemmarna i föreningen. 

– Tar vi ur klubbkassan, då tar vi medlemmarnas pengar. Och jag tycker inte riktigt det är rättvist att medlemmarna ska stå för något som arrangeras för allmänheten.

Resorna har fungerat som ett sätt att locka barn in i föreningslivet och Kopparberg BK. Men trots att de nu har upphört hänger inte Jessica Gerebrand läpp.

– Vi har fått hitta andra sätt för att få barnen att få upp ögonen för föreningen. Vi kommer fortsätta samarbeta med kommunen för att hitta vägar framåt. Nu under detta sportlovet arrangerar vi till exempel en kick off med hinderbana och tipspromenad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.