Harskolkökspersonal också sommarlov?
Vi har åtminstone uppehåll i matlagningen. Justnu sitter jag med 26 sidor av egenkontroll som ska prickas av. Det är man enligtsvensk lag tvungen att göra för att se till att maten håller god kvalitet. Jagtittar på allt från olika steg i matlagningen till temperaturer och utrustning.Sen gör man flödesscheman och försöker hitta kritiska punkter där man måstehålla extra koll. Just nu saknar jag att laga mat…
Vadlagar en prisbelönt kock hemma då?
Jag är nog som alla andra och gillar attgrilla. Jag skulle ha grillat för personalen innan sommarlovet men blev sjukoch fick tyvärr ställa in. Men de skulle ha fått revbensspjäll som jag förkokaroch grillar med lite glaze. En flankstek hade jag också köpt men den får jaggrilla i helgen. Sen gillar jag att göra cevapcici: En slags järpe som mangrillar i Balkanländerna. Ett vegetariskt alternativ måste också finnas och dågör jag en sandwich av Halloumi och aubergine, kryddar och penslar med olja ochsen får den också åka på en stund på grillen.
I sommar ska jag dessutom laga mat till minsysters bröllop. Visserligen är det ju som vilket uppdrag som helst där man fårtänka på förutsättningar och eventuella teman men visst är det lite extrakänslomässigt en sådan gång.
Vad ärdet vanligaste felet som många gör med sommarmaten?
Var försiktig med att återanvända marinad. Skadu det så se till att den blir genomvärmd först. Ett allmänt tips försommarmiddagar och mys hemma är att släcka ljuset och tända några stearinljus.Då behöver man inte städa ihjäl sig. Att köpa lite charkuterier ochmozzarellaost duger också bra istället för att slava i köket i värmen.
OSeller Morden i Midsomer?
OS! Naturligtvis pratar jag då omMatlagnings-OS i Erfurt där jag ska delta. Vi är fyra i laget som ska tävla ochdet är första gången ett lag med bara skolkockar deltar. Jag gillar ävenidrotts-OS men i sommar tänker jag hålla mig ifrån allt vad tv och datorerheter och istället ladda för min egen tävling.