Foto: Scanpix och SVT

Pelle kollar OS i väntan på sol

Uppdaterad
Publicerad

Han hatar att grilla och Morden i Midsomer men gillar sallad och tyngdlyftning. Pelle Fosshaug tar sig an sommaren på samma sätt som han spelar bandy – intensivt!

Vad gör en bandyspelare hela sommaren i väntan på is?

Det är enkelt när man har tre små barn. Det är fullt upp hela tiden. Just nu väntar vi på att det ska bli sol för det blir lite extra bökigt att underhålla den här trion när man inte kan gå ut. Vi försökte att åka och fiska en dag men det blåste så vi höll på att blåsa av bryggan allihop. Å andra sidan är det tacksamt att ha små barn på sommaren. De kan bli nöjda av att leka med en stubbe i skogen.

Sommarfolk

Ni har inte tänkt att åka bort någonstans där solen skiner?

Förr åkte vi mycket till Gotland men det var innan barnen. Nu behöver man inte åka så långt för att det ska vara ett äventyr. Vi ska till syrran i Södertälje och försöka att ta oss ner mot Skåne i år.

Vilket resmål i Västerås skulle du vilja tipsa andra om då?

Det var svårt...man blir ju lätt hemmablind. Men har man möjlighet så tycker jag att man ska ta sig ut på Mälaren och Ridön. Kanske satsa på ett äventyrsbad annars? Ring turistbyrån – de vet bättre än jag.

Vad lägger du på grillen då?

Du, jag är verkligen ingen grill-kille! Maten blir ju dessutom så fort kall. Knappt att man hinner lägga den på tallriken förrän det kallnar. Jag käkar hellre lite lättare mat som sallad på sommaren. Glass med ungarna går alltid hem men vi äter faktiskt allt mindre glass. Visste du förresten att det som har ökat mest i pris av livsmedel är just glass?

OS eller Morden i Midsomer?

Jag hatar verkligen allt som har med Morden i Midsomer att göra! Jag kan inte förstå att det finns några människor kvar där...

Men OS kommer jag nog att titta en hel del på.

Jag gillar allt möjligt men roligast är det ju att se grenarna där svenskarna är med. Och så tyngdlyftning! Just kombinationen mellan explosivitet och styrka och att bara ha några sekunder på sig att göra sitt bästa är fascinerande tycker jag. Naim Süleymanoğlu som tävlade i -60 kilosklassen vann OS 1988 på att lyfta 190 kilo på raka armar. Det är imponerande!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommarfolk

Mer i ämnet