Daniel Nätterdal, föreståndare Örebro skateboard, och Daniel Schön, ordförande i föreningen Örebro skateboard. Foto: Malin Gotlin

Gammal verkstad ska bli ny skejthall

Uppdaterad
Publicerad

Örebro skateboard står fortfarande på bar backe. Men nu är en flytt nära. Det nya stället blir på CV-området i Örebro, men det är ännu ett rivningskontrakt.

I våras flyttade Örebro skateboard ut från sina lokaler på Östra bangatan, som de haft sedan slutet av 90-talet. Orsaken var att huset skulle rivas. Men att hitta något nytt visade sig svårt och den här säsongen har i princip brunnit inne för de 600 medlemmarna.

– Hösten var ju fin så vi kunde åka länge i utomhusparken, men sen har det varit svårt. En del av oss har åkt till andra städer för att åka bräda och vi har ju inte kunnat ha någon verksamhet sen det blev kallt, säger Daniel Nätterdal, föreståndare för Örebro skateboard.

– Våra medlemmar bor ju mer eller mindre i hallen under våra öppettider vanligtvis, så att tillgodose dem har varit omöjligt, säger Daniel Schön, ordförande Örebro skateboard.

Bidrag klubbade

Men ett och ett halvt års letande är nu över. Bygglovet är i det närmaste klart. Det fattas en del arbete och några underskrifter innan kontraktet på CV-området är i hamn. I förra veckan klubbades också två startbidrag igenom på kultur- respektive fritidsnämnden. Summan är på sammanlagt 900 000 kronor.

– Det är förväntansfullt. Vi har ju en hel del att göra här, men det känns bra, säger Daniel Nätterdal.

Siktar redan mot ny lokal

Förhoppningen är att komma igång i slutet av januari 2019. Kontraktet löper sedan till sista december 2020. Sedan är planen att huset ska rivas. Vis av erfarenhet tänker föreningen börja blicka framåt så snart de kan.

– Så fort vi är klara med etableringen här kommer vi börja jobba stenhårt mot nästa lokal. Vi har ju lärt oss att det tar sin lilla tid, så vi får börja kämpa nu för Sveriges bästa skejthall 2021, säger Daniel Nätterdal.

I klippet ovan kan du se den nya lokalen och höra om planerna för den.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.