Skidanläggningen Klacken i Gillersklack. Foto: Cathrine Gustavsson / SVT

Efter konkursen – skidsäsongen i Gillersklack fryser inne

Publicerad

Den som hoppas på en skidsäsong i Gillersklack i år lär hoppas förgäves. Enligt konkursförvaltaren Robert Asplund är det fortfarande många pusselbitar som måste falla på plats.

Samtidigt som övriga skidanläggningar i länet börjar rulla igång verksamheten och snökanonerna så ser det inte ut att bli någon skidsäsong för Gillersklack i Kopparberg i år.

Flera intressenter

I juli försattes anläggningen i konkurs och det är advokatfirman Lindahl som är konkursförvaltare. Enligt dem finns intressenter som vill driva anläggningen, men att den skulle öppna inför årets säsong är inte sannolikt.

Skidanläggningen Gillersklack

– Försäljningen är inte klar och det är många pusselbitar som måste falla på plats. Sedan är det mycket på anläggningen som behöver göras, renoveringar och liknande. Så sannolikheten är låg, säger Robert Asplund, delägare i Lindahl.

Försäljning på gång

Just nu är de i slutskedet på en försäljning av anläggningen och en ny ägare kan stå klar inom den närmsta tiden.

– Vi har två intressenter som är villiga att driva Gillersklack som en skidanläggning, där det är realistiskt att det skulle fungera. Det är det som vi satsar på i första hand. Sedan finns det andra försäljningsalternativ, men de kommer i andra hand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidanläggningen Gillersklack

Mer i ämnet