Skidanläggningen Klacken i Gillersklack. Foto: Cathrine Gustavsson / SVT

Kronofogden stoppar auktion av Skidanläggningen Gillersklack

Uppdaterad
Publicerad

Tino Bessou ska ha sålt skidanläggningen Gillersklack till sin son. Därför stoppar Kronofogden nu den planerade auktionen – och fastigheten kommer inte att säljas i oktober som var planen.

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat om att Kronofogden har mätt ut anläggningen eftersom fastighetsägaren har skulder på cirka 700 000 kronor hos Kronofogen.

Om inte skulderna betalades skulle anläggningen säljas på exekutiv auktion i oktober. Men nu kommer det inte bli av eftersom fastigheten har bytt ägare.

Skidanläggningen Gillersklack

Tino Bessou var den tidigare ägaren av företaget Blötbergets fastigheter, som i sin tur äger anläggningen i Gillersklack. Enligt tidningen har han nu sålt fastighetsbolaget till sin son.

”Nu utreder vi om det är ett skenavtal eller om det så att säga är ett riktigt avtal”, säger kronoinspektör Linda Fält till Hem och hyra.

Hur lång tid utredningen kommer att ta är oklart.

SVT har sökt Tino Bessou för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidanläggningen Gillersklack

Mer i ämnet