Foto: Julia Olsson/SVT

Granskningsledaren om kritiken mot namnräkningen: ”Vi känner oss trygga”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att kritik riktats mot Örebro kommuns räkning av namnunderskrifterna för folkomröstning om BRT svarar nu granskningsledaren Johan Hellsten på anklagelserna och hur man gått till väga.

Örebro kommun har fått viss kritik efter att man räknat underskrifterna för en folkomröstning gällande BRT, där 900 underskrifter saknades.

En del av kritiken handlar om hur kontrolleringen av underskrifterna har gått till.

superbussarna i Örebro

– Politiker som arbetar i Rådhuset har inte deltagit i det här, utan det är personer som har blivit utsedda av kommunikations försörjningsdirektör, säger Johan Hellsten.

Vad händer nu?

– Nu håller vi på och sammanställer materialet. Det återstår fortfarande några underskrifter som vi granskar en gång till utifrån att de är svåra att tyda. Men det är inget som kommer att påverka slutresultatet. Sedan kommer det att fastställas vid kommunstyrelsesammanträdet 7 december, säger Johan Hellsten.

I klipper berättar Johan Hellsten vad man tittat på och hur han ser på kritiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

superbussarna i Örebro

Mer i ämnet