Signalerna från Gryningspyromanens fotboja försvann och polisen omhändertog honom några dygn senare. Foto: SVT/TT Bild

Gryningspyromanens villkorliga frigivning avbryts

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan försvann signalen från den så kallade Gryningspyromanens fotboja. Nu har ett beslut tagits som i praktiken innebär att han kommer placeras på anstalt i cirka en månad.

Förra veckan tappade frivården kontakt med den så kallade Gryningspyromanens fotboja. Efter tips från allmänheten kunde polisen omhänderta honom i Köping, han hade då varit utan fotboja i drygt tre dygn.

Nu har Övervakningsnämnden beslutat att häva hans villkorliga frigivning i 45 dagar. I praktiken innebär det att mannen placeras på anstalt i cirka 30 dagar, eftersom endast två tredjedelar av straffet behöver avtjänas enligt Strafftidslagen.

Prövotid i ytterligare ett år

Därefter kommer mannen att friges med villkor på nytt.

Mannen dömdes senast 2019 för försök till mordbrand efter att ha tänt eld på socialkontoret i Köping. Han har prövotid på sitt straff till och med november 2022.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.